Δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει ακούσει έστω και μία από τις δεκάδες τηλεφωνικές φάρσες οι οποίες κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι την δεκαετία των 90s. Ευτυχώς, για όσους δεν είχαν την τύχη να τις ακούσουν, o ερχομός του Internet βοήθησε στην διάδοση αυτών των underground διαμαντιών.

Παραδόξως, η δεκαετία των 00s δεν ήταν το ίδιο πλούσια σε ευρηματικότητα και πρωτοτυπία, μιας και ο περισσότερος κόσμος αρκέστηκε απλά στο διαδυκτιακό trolling του πληκτρολογίου. Πάντως υπήρξαν και αρκετές λαμπρές εξαιρέσεις.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας τηλεφωνικές φάρσες. Ίσως τις πιο διαδεδομένες. Σας προκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας εκείνες που πιθανώς αφήσαμε «στην απ’ έξω».

Οι φάρσες των Πατρινών
Οι πρωτεργάτες της καλύτερες τηλεφωνικές φάρσες, κατάγονται, όπως δηλώνει και το όνομά τους από την καρναβαλική κωμόπολη και έδωσαν το στίγμα για όλες τις γενιές φαρσέρ που ακολούθησαν. Αν και είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποια από τις δεκάδες φάρσες τους ως την κορυφαία, παρ’ όλα αυτά δύο ασφαλείς επιλογές θα ήταν το «Πήγε φαντάρος» με τον αξιομνημόνευτο διάλογο μεταξύ του στρατιώτη που τηλεφωνεί και του πατέρα του φίλου του, Κώστα («Και σένα και την μάνα σου και τον πατερά σου τον Λάκη») και ο «Κατσουράνης» με την θρυλική ατάκα «Εγώ… έχω παρακολουθήσει μια σκηνή». Απολαύστε τις.